بعد از بروز حوادث گوناگون و نیاز مبرم کوهنوردان مصدوم به کمک های اولیه، اکسیژن و وسیله مناسب حمل در نقاط دور دست اینجانب داود لشکری اقدام به طراحی باکس های امدادی نمودم و با جمع بندی نظرات تعدادی از کوهنوردان صاحب نظر در این خصوص با فراخوانی که دو سال قبل انجام شد مبلغ حدود سه میلیون تومان توسط خیرین کوهنورد جمع شد و با همکاری آقای ازوجی از کوهنوردان فنی کلاردشت، دو باکس امدادی، سه عدد لانگ بکبورد و مقداری اقلام کمک های اولیه تهیه و باکس ها نصب، شارژ و آماده به کار گردید.
سال گذشته شاهد گزارشات بسیار خوبی از کارآیی این باکس ها داشتیم و بارها در علم کوه و دماوند کمک حال مصدومین بوده و افراد زیادی از خدمات آن بهره مند شدند.
تابستان سال جاری علی رغم دو بار شارژ باکس ها متأسفانه شاهد رفتار غیر اخلاقی تعدادی کوهنورد نما و تخلیه اقلام امدادی داخل باکس بودیم، توجه شما را به چند نکته مهم جلب می کنم.
۱- در پروسه طراحی و ساخت باکس های امدادی هیچ ارگانی دخالت نداشته و تماما از بطن جامعه کوهنوردی، طبق نیاز های منطقه ای ساخته و پرداخته شده است.
۲- وظیفه شارژ باکس های امدادی بر عهده هیچ ارگانی قرار داده نشده و وظیفه حفظ، نگهداری و شارژ باکس ها مستقیماً بر عهده خود کوهنوردان است.
۳- از تمامی کوهنوردان انتظار می رود جهت کمک به مصدومین ارتفاعات دماوند و علم کوه با توجه به بعد مسافت زیاد تا مراکز درمانی و نیرو های امدادی، نسبت به شارژ اقلامی مثل کمک های اولیه و اکسیژن داخل باکس امدادی مساعدت لازم را به عمل آورند.
۴- چه زیباست در جا انداختن فرهنگ استفاده از باکس های امدادی، همانطور که هر کوهنورد انتقال زباله از کوهستان را وظیفه خود می داند، در زمان صعود با همراه بردن اکسیژن یکبار مصرف یا تعدادی باند و گاز استریل به عنوان وظیفه شخصی، گامی جهت نجات جان سانحه دیدگان کوهستان برداریم.
در صورت انتقاد یا پیشنهادی در این خصوص می توانید با اینجانب داود لشکری (مسئول کارگروه پزشکی جستجو و نجات استان مازندران) به شماره تماس ۰۹۱۱۹۵۶۶۸۹۳ تماس حاصل نمایید.
منبع خبر: کانال هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان گیلان