داستان اولین صعود انسان به «اورست» . . . یک جلد در خانهی هر انگلیسی !
(آنچه که در این کتاب بیش از هر موضوعی خواننده را تحت تاثیر قرار می دهد ، قدرت بدنی تیم و درنهایت ایستادن دو نفر از اعضای آن بر بلندترین قله جهان که تا آن زمان پای هیچ انسانی به آنجا نرسیده بود، نیست. بلکه اتحاد ، دوستی ، عشق وفداکاری بین نفرات تیم است که در چهارده فصل کتاب موج میزند وخواننده را تحت تاثیر قرار می دهد.)
بنا بر خبر ارسالی به «کوهنوشت»؛ اخیرا کتابی تحت عنوان ؛ «داستان اولین صعود بر بام جهان» با ترجمه «رضا توکلیان» از اعضای گروه کوهنوردی «بهستون» کرمانشاه توسط انتشارات «طاقبستان» منتشر شده است.
کتاب دارای ۲۴۰ صفحه است که ۳۸ صفحه آن را عکس تشکیل می دهد، کلیه تصاویر به جز یکی که توسط نیروی هوایی هندوستان عکسبرداری شده، مابقی بوسیله اعضای تیم صعود کننده گرفته شده است … کتاب به قلم «کلنل جان هانت» ( سرپرست برنامه) با دلانگیزترین و صادقانهترین جملات شرح میدهد که چگونه و با چه امکانات اولیهای در سال ۱۹۵۳ میلادی (۱۳۳۲ خورشیدی) با ۳۵۰ باربر، ۳۵ شرپا و ۱۴ کوهنورد، رفیع ترین قله جهان (اورست) صعود میشود.
این کتاب در ماههای پایانی سال ۱۹۵۳ در کشور انگلستان به دو صورت چاپ گردیده است: یکی بهنحو مفصل به نکات و چگونگی اجرای برنامه پرداخته و کتابی نسبتا قطور است و چاپ دیگر که ( انتشارات طاقبستان برگردان آن را منتشر کرده است ) خلاصه شده و دارای صفحات کمتری است… بنا به اهمیت و ارزش مطالب این کتاب، مسئولین فرهنگی آن زمان بریتانیا توصیه نموده اند : که یک جلد از چاپ کامل آن در هر خانه انگلیسی وجود داشته باشد ( همانند دیوان حافظ در خانواده های ایرانی ) و نیز چاپ خلاصه شده ی آن در مدارس تدریس و مورد مطالعه دانش آموزان قرار گیرد!
آنچه که در این کتاب بیش از هر موضوعی خواننده را تحت تاثیر قرار می دهد ، قدرت بدنی تیم و درنهایت ایستادن دو نفر از اعضای آن بر بلندترین قله جهان که تا آن زمان پای هیچ انسانی به آنجا نرسیده بود، نیست. بلکه اتحاد ، دوستی ، عشق وفداکاری بین نفرات تیم است که در چهارده فصل کتاب موج میزند وخواننده را تحت تاثیر قرار می دهد.
نویسنده (سرپرست برنامه) در بخش های پایانی گزارشش می نویسد : داستان صعود اورست یکی از کارهای بسیار مهم تیمی بود که یک پیام عمیق و ماندنی در پشت این فعالیت جمعی قرار داشت که فقط اثر یک سری حرکات بدنی نبود، بلکه ترکیب عشق و دوستی بود.
با توجه به اشارات فوق که درمورد ویژگی های کتاب ذکر گردید ، جا دارد فرازهایی از آن آورده شود که شاید دلیل اینکه این کتاب فقط طی سه سال اول انتشارش به چاپ ششم وهفتم می رسد و صاحب نظران فرهنگی وقت بریتانیا توصیه و پیشنهاد می کنند که در هر خانه انگلیسی یک جلداز آن وجود داشته باشد ودر مراکز آموزشی انگلستان نیز تدریس شود، بیشتر آشکار گردد.