۱- توحه به برخی استانداردها
فاکتور SPF: هنگام خرید ضدآفتاب مناسب حتما به میزان SPF درج شده روی محصول توجه کنید، Sunburn Protection Factor یا همان فاکتور حفاظتی نماینده میزان حفاظت پوست بویژه در مقابل تششعات UVB خورشید است. برای کوهنوردی بهتر است این عدد ۵۰-۵۵ باشد. البته کرمهایی تا درجه حفاظتی ۱۰۰ نیز وجود دارند.
فاکتور Broad spectrum : که نمایانگر میزان حفاظت در برابر تششعات UVB و UVA میباشد.
فاکتور Sweat-or water-resistant: اصولا کرمهای ضد آفتاب، ضد آب و تعرق نیستند اما برخی از بهترین انواع آنها ۴۰ تا ۸۰ دقیقه در مقابل رطوبت مقاومت میکنند.
۲- مواد شیمیایی یا معدنی، کدام؟
ضدآفتابهای شیمیایی همچون Avobenzone و ضدآفتابهای معدنی همچون zinc oxide همگی برای محافظ از پوست مناسباند ولی باید توجه داشت هیچ ضدآفتابی کامل و بدون نقص نیست.
۳- چه موقع و چگونه استفاده کنیم؟
۱۵ دقیقه پیش از آنکه در معرض خورشید قرار بگیرید ضد آفتاب را روی سطح بدن بمالید.
هر ۴۰ تا ۸۰ دقیقه یک بار اقدام به استفاده مجدد از ضدآفتاب کنید.
۴- در کدام نقاط بدن استفاده کنیم؟
توصیه پزشکان آن است که ضد آفتاب را در تمام طول روز و در نقاطی همچون صورت،گردن و پشت دستها برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، پیری پوست و سرطان پوست استفاده کنید.
۵- توجه به نوع پوست
افرادی که مبتلا به آلرژی پوستی یا دارای پوستهای بسیار حساس هستند بهتر است از ضدآفتابهای معدنی مانند “اکسید روی” و یا “اکسید تیتانیوم” استفاده کنند.
۶- عرض جغرافیایی و ارتفاع
توجه به این نکته حائز اهمیت است که میزان تششعات در نزدیکی خط استوا و قطبین زمین بیشتر است. همچنین به ازای هر ۳۰۰ متر افزایش ارتفاع ۴% به میزان تششعات خورشید افزوده می شود. در نتیجه در این مناطق در استفاده از ضدآفتابها باید دقت و وسواس بیشتری به خرج داد.