گفته شد جهت نیل به اهداف از پیش تعیین شده یک طرح نیاز به ایجاد سازمان و تشکیلات مناسب آن پروژه است؛ بهمین خاطر است که تقسیم بندی یک پروژه به فازهای مختلف انجام میگیرد تا در هر فاز بتوان نقاط قوت و ضعف طرح را بررسی و مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
بدینترتیب هر برنامه کوهنوردی نیز یک پروژه است که به فازهای مختلف تقسیم میگردد.
فاز یک:، فاز طراحی اولیه برنامه کوهنوردی از ابتدا تا انتهاست.
در فاز دو، همه عوامل یاریدهنده و بازدارنده، توانمندیهای گوناگون افراد، شرایط محیطی و آبوهوائی و حتی ایاب و ذهاب با وسواس بسیار مورد توجه قرار گرفته و ثبت میگردد.
فاز ٣ زمانی است که با توجه به فازهای پیشین وارد اجرا میگردیم. در این فاز قدرت تصمیمگیری سرپرستی و مسئولین تیم بسیار حائز اهمیت میباشد تا بدانجا که درصد بسیار بالایی از موفقیت یا عدم موفقیت به آن بستگی دارد.
قدرت مامور و تصمیمگیری و ایجاد تغییرات در شرایط مختلف نهتنها نشانه ضعف نیست بلکه حکایت از تجربه و توانمندی سرپرستی بعنوان مدیر پروژه دارد.
سلامت افراد در هر برنامه کوهنوردی اصلی خدشهناپذیر است در واقع با توجه به این اصل است که میتوان موفقیت یا عدم موفقیت یک برنامه مثلاً رسیدن به قله را بیان داشت. بدیهی است چنانچه فازهای قبلی بخوبی طی شده باشد میتوان با درصدی بسیار بالا موفقیت طرح را تضمین کرد که این خود فاز چهار و فاز پایانی یک برنامه کوهنوردی بعنوان یک پروژه است.