۱-بولت Bolt
قسمتی از نوعی حمایت میانی است که به طور دایمیدرون حفره سنگ قرار دارد. قسمت دیگر این نوع حمایت میانی شامل صفحهی رول است که به بولت متصل است و کارابین به آن متصل میشود.
۲- بولدرینگ Bouldering
سنگنوردی روی تخته سنگهای نسبتا بزرگ و نزدیک به سطح زمین را گویند، به طوریکه از طناب و ابزار سنگنوردی استفاده نمیشود و عمل حمایت با استفاده از حمایت بدنی و تشک های مخصوص صورت میگیرد.
علاوه بر این، تمرین بر روی مسیرهای کوتاه سالنی( معمولا ۶ تا ۱۲ حرکت) هم که دارای درجه سختی بالاتری هستند، بولدرینگ به حساب میآید.
۳- کمپوس/ کمپس برد (campus/ campus board)
صعود بدون استفاده از پاها( بارفیکسی) را کمپوس گویند. کمپس بورد ابزاری برای کمپوس زدن است که با استفاده از آن انگشتان دست ها تقویت میشود. تمرین با استفاده از کمپوس برد برای سنگنوردان با درجه کاری ۵٫۱۲ به بالا توصیه میشود.
۴- کراکس Crux
به سخت ترین قسمت یک مسیر سنگنوردی کراکس گویند.
۵- تکنیک Deadpointing
نوعی تکنیک دینامیک است و زمانی صورت میگیرد که حرکت دینامیکی انجام گیرد که گیرهی نهایی آنقدر کوچک باشد که پس از دینامیک زدن نیاز باشد دست کاملا روی جای درست قرار گیرد و گرنه حرکت با شکست همراه میشود.
۶- درای تولینگ( خشک نوردی) Dry Tooling
اگر صعود کننده با استفاده از ابزار یخ نوردی روی دیواره سنگی صعود کند، به این نوع صعود درای تولینگ گویند.
۷- طناب دینامیک
نوعی طناب کوهنوردی است که بخاطر خاصیت کشسانی خود، شدت سقوط را کاهش میدهد و در سنگنوردی استفاده میشود.
۸- جامپ Dyno
وقتی گیره ای آنقدر فاصله دارد که نمیتوان با حرکات استاتیک یا دینامیک به آن دست یافت، باید پرش کرد و گیره مورد نظر را گرفت. به این نوع حرکت جامپ گویند.
۹- فلاش Flashing
فلاش صعود کردن یک مسیر یعنی صعود موفق یک مسیر با اولین تلاش و البته مسیر خوانی با فردی که گیره ها و حرکات را میداند.
۱۰- صعود آزاد Free Climbing
صعودی که ابزار در آن نقش مستقیم ندارد و فقط برای محافظت استفاده میشود و صعود کننده با استفاده از گیره های مسیر به صعود میپردازد.
۱۱- صعود فری سولو Free Solo
صعود بدون هیچ ابزار و وسیلهی حمایتی را فری سولو گویند.
۱۲- Redpoint :
صعود موفقیت آمیز یک مسیر بعد از تلاش های ناموفق قبلی که بدون استراحت روی طناب یا سقوط انجام میشود.
۱۳- اسلینگ Sling :
اسلینگ یا تسمه از ابزارهای پرکاربرد در سنگنوردی است که برای کارگاه زدن، خود حمایت زدن و … کاربرد دارد.
۱۴- صعود ورزشی Sport Climbing
سبکی از صعود است که بر توانایی تکنیکی و قدرت، تاکید بیشتری دارد تا ماجراجویی، اعتماد به نفس و نشاطی که حاصل از رویارویی با خطرات دیواره نوردی است. در مسیرهای ورزشی، رول بولت از متداول ترین و مقاوم ترین حمایت های میانی است که صعود را کم خطرتر مینماید.
۱۵- صعود با ابزار Traditional Climbing
این نوع صعود بیشتر بر پایهی ماجراجویی و اکتشاف در طبیعت است. صعود کنندگان با استفاده از ابزار متحرک و نیمه متحرک، به برپایی حمایت های میانی و کارگاه ها میپردازند و همزمان با صعود، آنها را نیز جمع آوری میکنند. در برخی کشورها که رول کوبی در طبیعت ممنوع شده است، تمامیصعودها با استفاده از ابزار صورت میگیرد.