نقدِ «مسنر» به رکوردهای بیخاصیت و غیرخلاقانه در کوهنوردی امروز!
«رینهولد مسنر» یک ستون از روزنامه ایتالیایی زبان «لا گازتا دلا اسپورت» را به نظر و عقیده خود نسبت به تفاوت کوهنوردی سنتی با کوهنوردی و رکوردهای مرسوم امروز اختصاص داد و این گونه نوشت:
کوهنوردی برای من بالاتر از یک رویداد فرهنگی-ورزشی است!
من کوهنوردی سنتی را به این کوهنوردی که متداول شده است و مملو از ارقام، رکوردها و غیرخلاقانه است، ترجیح میدهم!
در کوهنوردی سنتی نیز رکوردها وجود دارند … اما برای پروژههایی که بر پایه تجربه تعریف شده اند و پیش از آن “هیچ” نمونه و سابقهای برای آنها وجود ندارد! … پروژههایی که برای به چالش کشیدن خودِ فرد تعریف شده اند، نه فقط با هدفِ ثبت کردنِ لیستی از اسامی و رکوردها!
به زبان ساده تر و درمثال:
هنگامیکه ۴٠ سال پیش، من و «پیتر هابلر» نخستین صعودِ بدون کپسول اکسیژن به «اورست» را برنامه ریزی کردیم، هدف ما آگاهی از این بود که آیا رسیدن به ارتفاع ٨٨۴٨متری فقط با تکیه بر ریه و عضلات خودمان، امکان پذیر است؟!
یا در مثالی دیگر؛ این پاییز در هیمالیا، یککوهنوردِ اسپانیایی سعی بر صعود «دائولاگیری» دارد… اگر موفق به صعود شود، می تواند صعودش را یک” رکورد” بداند!
چرا؟؟؟ زیرا او ٧٩سال سن دارد!!
من افتخارِ دیدار با او را دارم و می دانم که «کارلوس سوریا» این عشق و اشتیاق خود را ادامه میدهد!
” «کارلوس»! … تو، پس از صعودِ «دائولاگیری»، فقط نیاز به صعود «شیشاپانگما» داری که لیست ١۴قله بالای٨٠٠٠متر خود را تکمیل کنی!…”
او نیمی از این قلل را به عنوان مسنترین کوهنورد صعود کرده! «کارلوس سوریا» چندین و چند تلاش بر «دائولاگیری» داشته!
او سعی دارد که این پاییز، صعودِ خود را با تمام سختیهایی که وجود دارد، چون روزهای کوتاهتر، بادهای قویتر و دمای پایینتر و تعداد کوه نوردان کمتر از فصل بهار و بدون حمایت مالی، انجام دهد!
… بله، «کارلوس» سعی بر انجامِ آن با توجه به این شرایط و هر شرایطِ سخت دیگری دارد! با گامهایی آهسته و نفس های عمیق! … بار دیگر … “خود” را به چالش میکشد!